Intuïtief en vrij dansen

 

Gui-Dance 

is ontstaan vanuit mijn eigen behoefte om meer te bewegen zonder een vaste choreografie.  Ik dans sinds mijn 13e verschillende dansstijlen maar voel mij het meest vrij als ik mag luisteren naar mijn lichaam. Dansen vanuit flow.  Expressie geven aan alles wat er is. In contact met alles in jezelf en samen met mensen om je heen. dansen vanuit plezier en openheid. Ontdekken en nieuwsgierig zijn naar elk moment dat zich voordoet. Door middel van vrije beweging ga je nog meer naar je lichaam luisteren en maak je ruimte in je hoofd en in je hart. Je komt thuis met nieuwe frisse energie. 

Hoe ziet een Gui-Dance les eruit?

We dansen zonder spiegels. We beginnen in een kring met een warming up. Alle lichaamsdelen laat je op de muziek bewegen. Vanuit hier neemt de muziek je mee in verschillende danskwaliteiten. Vanuit flow, staccato, drama, chaos, drama, lyrisch en dan naar stilte. Vanuit nieuwsgierigheid beweeg je je in de ruimte. Alles wat je danst is goed. Je bent de hele les in beweging. Waar eerst je hoofd nog actief is neemt langzamerhand je lichaam en intuïtie het over. Je geeft je over aan wat er op dat moment in je speelt. 

Met kleine improvisatie- opdrachten nodig ik je uit om je uit je comfort zonde te komen en je eigen grenzen te verkennen en te verleggen. Alles in je eigen tijd. We eindigen de les liggend op de grond in een korte meditatie. De les is welkom voor alle niveaus.

Je kan mij inhuren als dans facilitator. Ik begeleid groepen door eventuele belemmeringen heen en laat ze ervaren hoe is het is om uit je hoofd te komen en in je lichaam. Leuk voor een workshop, teambuilding, festival of aanbod op een yogaschool.  Neem contact met mij op als je interesse hebt.  

Stuur mij een appje, mailtje of belletje: 06-22641546/ brigitta.steenhoff#gmail.com

"De danssessies zijn zeer aan te bevelen. Je komt meer uit je hoofd, en gaat met je aandacht richting je hart en lijf. De danssessies zijn al een hele interne reis op zich, zonder dat je danservaring of affiniteit met dansen nodig hebt. Je gaat je meer vrij voelen in je lijf, en daarmee in je hart en je hoofd."
Een enthousiaste deelnemer