Dance and heal

Move your body and free your mind.

 Dansen vanuit flow. Expressie geven aan alles wat er is. In contact met jezelf en samen met mensen om je heen. 

Dansen vanuit plezier en openheid. Ontdekken en nieuwsgierig zijn naar elk moment dat zich voordoet. 

Door middel van vrije beweging ga je nog meer naar je lichaam luisteren en maak je ruimte in je hoofd en in je hart. Vanuit nieuwsgierigheid beweeg je je in de ruimte. Alles wat je danst is goed. Je bent de hele les in beweging. 

Waar eerst je hoofd nog actief is neemt langzamerhand je lichaam en intuïtie het over. Je geeft je over aan wat er op dat moment in je speelt. Je komt thuis met nieuwe frisse energie. 

 Hoe ziet een les eruit?

We dansen zonder spiegels. We beginnen in een kring met een warming up. Alle lichaamsdelen laat je op de muziek bewegen. Vanuit hier neemt de muziek je mee in verschillende danskwaliteiten. Vanuit vloeiend, staccato, drama, chaos, drama, lyrisch en dan naar stilte.

Tijdens het Vloeiende ritme volg je je spontane impulsen en kom je steeds meer in contact met je lichaam. je voelt je steeds soepeler worden. je leert steeds meer vertrouwen op je eigen voeten en waar je lichaam je heen leid.

Tijdens het Staccato ritme leer je eigen grenzen kennen en jezelf duidelijk neerzetten in wie je bent.  Het laat je zien hoe jij in de wereld staat. In verbinding met je hart en voeten. Je leert op te komen voor wie je bent en voor waar je staat.

Het Chaos ritme nodigt je uit om je volledig vrij te bewegen. je laat je hoofd steeds meer los en gebruikt nog meer je heupen en hoofd en nek.  Je focus gaat van hoofd naar hart. Tijdens chaos leer je controle loslaten, volledig jezelf te zijn in expansie en verbinding met je hart en lichaam.

Tijdens het ritme Drama verbind je je met je emoties. Wat speelt er in mij? Wat voel ik werkelijk en aan welke emotie mag meer expressie worden gegeven?

Tijdens het Lyrische ritme komen we in een staat van zijn die leert om onze belemmeringen los te laten en de lichtheid te vinden in jezelf en in verbinding met je hart en de wereld om je heen.

Aan het einde van de 5 ritmes dans les gaat je aandacht naar binnen (eigenlijk een 6e ritme stilte) en wordt je uitgenodigd om je bewegingen te gaan vertragen. Voelen wat er geïntegreerd en gevoeld mag worden. 

We eindigen de les liggend op de grond in een korte meditatie. 

De les is welkom voor iedereen die van dansen houdt en elk niveau.

 

Praktische informatie:

2 keer per maand  

Tijd: zondagavond van 20.00-21.30

Locatie: Studio 145 Leeuwarden. Noordvliet 145 Leeuwarden.

Komende data:

11 en 25 september

9 en 23 oktober

6 en 20 november

4 en 18 december

Kosten: 100 euro voor 8 lessen. 

Een proefles is gratis.

"De danssessies zijn zeer aan te bevelen. Je komt meer uit je hoofd, en gaat met je aandacht richting je hart en lijf.
De danssessies zijn al een hele interne reis op zich, zonder dat je danservaring of affiniteit met dansen nodig hebt.
Je gaat je meer vrij voelen in je lijf, en daarmee in je hart en je hoofd."
Francis.

Inhuren

Je kan mij ook inhuren als dans facilitator. Ik begeleid groepen door eventuele belemmeringen heen en laat ze ervaren hoe is het is om uit je hoofd te komen en in je lichaam. Leuk voor een workshop, teambuilding, festival of aanbod op een yogaschool.  Neem contact met mij op als je interesse hebt.  

Stuur mij een appje, mailtje of belletje: 06-22641546/ brigitta.steenhoff@gmail.com

Contact:

Brigitta.steenhoff@gmail.com

Transvaalstraat 25

8917 CG Leeuwarden.

06-22641546

 

Connect